Itt szeretnénk segítséget nyújtani
 • ha valamiféle problémára műszaki megoldást keresnek…
 • ha már azonosították a problémát, és keresnek egy alkatrészt…
 • ha a mosógépének a használati utasítását keresik…
 • ha egyszerűen csak megnéznék a készülékük robbantott ábráját

Mosógépek működése:

A mosógépek olyan háztartási gépek, amelyeket a ruhák tisztítására használunk. Általában egy tartályban(mosógép üst) történik a mosás, amelyben a mosószerrel ellátott víz és a ruhák vannak. Az alábbiakban részletesen bemutatjuk, hogyan működik a mosógép.

 1. Töltés: Az első lépés a mosógép használatakor az, hogy a ruhákat be kell tölteni a mosógépbe (5kg-10 kg száraz ruhatöltet kb a háztartási mosógép) . Ezután a mosógép ajtaját bezárjuk, majd a mosógépben található vezérlőpanelt használva kiválasztjuk a megfelelő mosási ciklust.
 2. Víz betöltése: Miután kiválasztottuk a mosási ciklust, a mosógép elkezdi betölteni vízzel a tartályt. Ma már a vízmennyiség autómatikusan igazodik a kiválasztott programhoz és a betöltött ruha mennyiségéhez. A víz áramlása azonnal megáll, ha a mosógép érzékeli, hogy a tartályban már elegendő víz van. ekkor megkezdődik a mosási folyamat.
 3. Mosószer hozzáadása: A mosógép hozzáadja a mosószer mennyiségét a vízhez, hogy megtisztítsa a ruhákat, és a mosószer növelje a tisztítási folyamat hatékonyságát..
 4. Mosás: A mosógép tartályában a ruhák összekeverednek a vízben és a mosószerben. A mosógép dobja a ruhákat a vízben, majd felfelé mozgatja őket és ismét dobja, hogy minden ruha ugyanolyan mennyiségű mosószerrel érintkezzen, és a mozgatási folyamat révén a szennyeződéseket eltávolítsa és fellazítsa
 5. Öblítés: Miután a mosási ciklus befejeződött, a mosógép elkezdi öblíteni a ruhákat tiszta vízzel. Ezután a mosógép leereszti az öblítővizet és folytatja a centrifugálással.
 6. Centrifugálás:A ruhák centrifugálása a mosógép egyik fontos funkciója. Az eljárás során a mosógép belső dobjában lévő ruhákat nagy sebességgel forgatják, hogy eltávolítsák belőlük a felesleges vizet. A centrifugálás az utolsó fázis a mosási ciklusban. Miután a mosógép befejezte a mosást, a dobot lassan forgatják, hogy eltávolítsák a nagyobb mennyiségű vizet a ruhákból. Ezután a centrifugálási folyamat kezdődik, amelynek során a dob nagy sebességgel forog, és a centripetális erő hatására a víz kifolyik a ruhákból. A centrifugálás sebessége a mosógép típusától és modelljétől függ, általában 800 és 1600 fordulat/perc között van. Minél nagyobb a centrifugálási sebesség, annál hatékonyabb a víz eltávolítása a ruhákból. Azonban túl magas centrifugálási sebesség károsíthatja a ruhákat, különösen az érzékeny anyagokat. A centrifugálás befejeztével a mosógép kész, a ruhák pedig már csak minimális nedvességtartalommal rendelkeznek. Ez lehetővé teszi, hogy a ruhákat könnyen és gyorsan megszáríthassuk.
 7. Mosógép Tisztítás: A mosógép használatával mosott ruhák után a mosógép is tisztításra szorul időnként. A mosógép tartályát, a mosógép ajtaját és a mosógép tömítéseit rendszeresen tisztítani kell, hogy elkerüljük a szennyeződéseket és a szagokat.


Electrolux mosógépek használati utasításai és robbantott ábrái


Electrolux keskeny elöltöltős mosógép

Termékkód (PNC): 914 340 426  /  Modell: EW6S426W

EW6S426W elöltöltős,  A+++,  1200 f/p,  6kg,  45.5l, LED kijelző

Electrolux mosógép 914940426 EW6S426W használati utasítás

Electrolux mosógép 914940426 EW6S426W üzembe helyezési útmutató

Electrolux mosógép 91494042601 EW6S426W robbantott ábra

A készülék alkatrészei


Electrolux felültöltős mosógép

Termékkód (PNC): 913 206 681  /  Modell: EWT1016

Electrolux mosógép 913206681 EWT1016 használati utasítás

Electrolux mosógép 91320668100 EWT1016 robbantott ábra

A készülék alkatrészei


Electrolux szabadonálló mosó és szárítógép

Termékkód (PNC): 914 600 310  /  Típus: EW9W249W

EW9W249W elöltöltős, A, 1400f/p,  9/6kg, 75l, LCD kijelző

Electrolux mosó és szárítógép 914600310 EW9W249W használati utasítás

Electrolux mosó és szárítógép 91460031000 EW9W249W robbantott ábra

A készülék alkatrészei


Az Electrolux egy svéd cég, amely világszerte vezető szerepet tölt be a háztartási készülékek piacán. A cég története egészen 1919-ig nyúlik vissza, amikor Axel Wenner-Gren megalapította Stockholmban a Elektromekaniska AB nevű céget, amely az Electrolux elődje volt. Az első termék, amit az Electrolux gyártott, egy vákuumos porszívó volt, amely azóta is az egyik legismertebb terméke a cégnek.

Az Electrolux az évek során folyamatosan bővítette termékpalettáját, és ma már számos háztartási készüléket kínál, mint például mosógépeket, hűtőszekrényeket, sütőket, főzőlapokat, páraelszívókat, porszívókat és sok más terméket.

Az Electrolux erőteljesen elkötelezett az innováció és a fenntarthatóság iránt. A cég az egyik vezető innovátora az okos otthon technológiáknak, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy okostelefonjukon keresztül vezéreljék otthonuk különböző készülékeit. Az Electrolux arra is törekszik, hogy csökkentse a készülékek energiafogyasztását és környezeti hatását, és olyan fenntartható megoldásokat kínál, mint a hőszivattyús szárítógépek és az A+++ energiaosztályú mosógépek.

Az Electrolux nem csak háztartási készülékeket gyárt, hanem professzionális konyhatechnikai eszközöket is. Az Electrolux Professional a világ egyik vezető szállodaipari és vendéglátóipari berendezéseket szállító cége, és olyan termékeket kínál, mint ipari sütők, hűtők, mosogatógépek és sok más.

Az Electrolux a világ több mint 150 országában van jelen, és elkötelezett az ügyfelek elégedettsége iránt. A cég széles körű szolgáltatásokat nyújt a termékek telepítése, karbantartása és javítása területén, valamint online és telefonos támogatást is biztosít az ügyfeleknek.

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...