Itt szeretnénk segíteni a különböző márkájú mosogatógépek

  • javítási folyamataiban, a műhelyünkben készített kis videókkal,
  • szervíz leírásokkal,
  • robbantott ábrákkal,
  • használati útmutatókkal,
  • a mosogatógéphez tartozó alkatrészekkel.

Mosogatógép működése:

A mosogatógép egy olyan háztartási készülék, amely automatikusan tisztítja a mosogatást igénylő edényeket és evőeszközöket. Az eszköz működése során a vizet magas hőmérsékletre (45°Ctól 72°C) melegíti fel, majd ezt a vizet a mosogatógépben magas nyomáson az edényekre spricceli, hogy a mosogatás hatékonyabb és alaposabb legyen.

A mosogatógépek működése során három fő funkció megy végbe: mosogatás, öblítés és szárítás. Az első funkció során a mosogatógépbe helyezett edényeket és evőeszközöket erős víznyomás alatt öblítik le, majd tisztítószert és meleg vizet használva alaposan megtisztítják őket. Az öblítési folyamat során a mosogatógép friss vízzel öblíti le a mosogatott edényeket (ezt is melegvízzel), hogy eltávolítsa a tisztítószer maradványait és megakadályozza a vízkő lerakódását.

Az utolsó folyamat a szárítás, ahol a mosogatógép hőkülönbséggel – vagy ma már léteznek más eljárások is-  szárítja meg a tisztított edényeket és evőeszközöket. A szárítás hatékonyságát növelheti a mosogatógépben található ventilátor, amely állandó levegőáramlást biztosít az edények között, és így rövidíti a szárítási időt.

A mosogatógépek számos méretben és kapacitásban elérhetők, így a felhasználók választhatnak a számukra legmegfelelőbb eszközök közül. A mosogatógépek előnyei közé tartozik, hogy időt , vizet és energiát  takarítanak meg a felhasználók számára, mivel a mosogatógépek egyidejűleg több edényt mosnak, mint egy kézzel végzett mosogatás során. Emellett a mosogatógép használata takarékosabb víz- és energiaköltséget eredményez, mint a kézi mosogatás.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a mosogatógép használata során is figyelni kell a mosogatandó edények és evőeszközök anyagára és méretére. A mosogatógépben nem minden típusú edény és evőeszköz mosható, például a fa, a régi porcelán és a nagyobb méretű edények és serpenyők. Ezenkívül a mosogatógép használata során fontos betartani a gyártó által ajánlott mosogatási és egyéb leírásokat.

 


Zanussi Beépíthető mosogatógép :

ZDI121x

PNC: 91152903603 / Modell ZDI121X


 

Electrolux Mosogatógép ESI6113 javítás:

PNC: 911929255

 

 


Zanussi ZDI121X angol nyelvű szervíz dokumentum

Zanussi ZDI121X hiba kódok

Zanussi ZDI121X robbantott ábra

Zanussi ZDI121X szerviz leírás

A ZDI 121 Mosogatógép elérhető alkatrészei: ITT

AEG/Electrolux/Zanussi mosogatógép alkatrészek ITT

Zanussi ZD121 Mosogatógép javitás:

 

 

 

Zanussi ZD121 Mosogatógép vízkeménység beállítás:

 

 

Zanussi ZDI121 mosogatógép hibakód törlése:

 


 

Termék értesítés Értesítést kérek a termék beérkezéséről:
Email Az email címét nem használjuk másra, csak az adott termékkel kapcsolatos beérkezésre...